Nieuws
 
Oktober 2023
Goed nieuws voor het aankopen van een elektrisch voertuig!
De Vlaamse regering heeft beslist om een aankooppremie in te voeren voor de aankoop door particulieren van een nieuwe- of tweedehandse elektrische auto. Deze premie geldt ook voor vzw’s en aanbieders van deelmobiliteit.
De premie voor een nieuw elektrisch voertuig bedraagt 5.000 Euro in 2024, 4.000 Euro in 2025 en 3.000 Euro in 2026.
In 2024 bedraagt de premie voor een tweedehands elektrisch voertuig 3.000 Euro, in 2025 2.500 Euro en 2.000 Euro in 2026.
Let wel… de maximale aankoopprijs van het voertuig mag niet hoger zijn dan 40.000 Euro Incl. BTW en de auto mag niet verder verkocht worden binnen de drie jaar!
Kom dus gerust langs bij Autocenter Veltem om gebruik te maken van deze premie. U kan kiezen voor een nieuwe Renault Kangoo E-Tech, Renault Twingo E-Tech, Renault Zoë E-Tech of een Dacia Spring of, indien beschikbaar een tweedhands elektrisch voertuiG. DEZE VOERTUIGEN KOMEN IN AANMERKING VOOR DE PREMIE!
Onze nieuwigheden
Zoals reeds gemeld in onze vorige nieuwsbrief waren wij verheugd om u in deze uitgave kennis te laten maken met de gloednieuwe nieuwe Renaults Grand Kangoo en Scénic.
Deze twee voertuigen zullen de huidige modellen van de alom gekende Kangoo en Scénic vervangen. Spijtig genoeg hebben wij nog niet alle specificaties van deze nieuwe voertuigen ontvangen. Van zodra deze bekend zijn zullen we u niet nalaten u meteen te informeren…
Desalniettemin is de nieuwe Renault Espace toegekomen en is te ontdekken in onze showroom. De details van deze fraaie telg uit het Renault gamma werden reeds beschreven in onze vorige nieuwsbrief.
De nieuwe FUSO E-CANTER is in aantocht en is… elektrisch !!!
De alom gekende stadsvrachtwagen FUSO Canter gaat de elektrische toer op. Deze nieuwe generatie vrachtwagen is muisstil en produceert helemaal geen CO2 in gebruik, heeft een rijbereik van 200km, is beschikbaar in 4 verschillende gewichtsklassen 4.25 Ton - 6.0 Ton - 7.49 Ton en 8.55 Ton en met 6 wielblokken 2.500 mm en 2.800 mm, 3.400 mm en 3.850 mm, 4.450 mm en 4.750 mm.
Over deze nieuwe vrachtwagen kunnen boekdelen geschreven worden want de FUSO Canter bestaat in 42 varianten voor distributie, constructie, tuin en landschap en openbare diensten. Alle details over de nieuwe FUSO E-Canter vindt u op de website https://www.fuso-trucks.be/producten/ecanter/
Ongekend is onbemind, de waardevolle Piaggio Commercial vrachtwagens zijn uit stock leverbaar!
De Piaggio Commercial Porter NP6 is een uitblinker voor het stadswerk, maar ook buiten de stad, en is de enige die tegelijkertijd garant staat voor een recordlaadvermogen, supercompacte bouw, een zeer goede wendbaarheid met milieuvriendelijke motoren.
De goede prestaties van dit voertuig alsook zijn lage kosten in gebruik zijn de grote troeven van dit voertuig.
De Piaggio Commercial Porter NP6 kan naar uw specifieke noden gebouwd worden 
Het stevige chassis met langsbalken van hoogwaardig kokerstaal, gecombineerd met de achteras met tweeblads paraboolveren garanderen topprestaties op het gebied van laadvermogen in zijn klasse door een bruto laadvermogen van 1,6 ton bij de uitvoering met 2.8t GVW. Voor de meest geavanceerde opbouwconstructies is er zelfs een voorbereiding voor een PTO op de motor of de versnellingsbak ontwikkeld voor een vermogen tot 16 kW.
Kom deze stadsvrachtwagen ontdekken en testrijden bij Autocenter Veltem!
September 2023
Autocenter Veltem staat in de kijker
De maand september is traditioneel de maand waar veel te gebeuren staat. Ook bij Autocenter Veltem staat de concessie na de verlofmaanden volop in de kijker. Tijdens de opendeurdagen op 23 en 24 september wordt in onze showroom de nieuwe Renault Clio (zie nieuwsbrief van augustus 2023) officieel onthult en kan u kennis maken met het gloednieuwe Renault icoon, de alom beroemde Espace.
Natuurlijk zijn naast de talrijke occasiewagens onze andere huismerken ook vertegenwoordigd, Dacia met zijn populaire modellen Spring, Sandero, Jogger en Duster, onze lichte stadsvrachtwagens Piaggio Commercial in verschillende uitvoeringen en onze alom bekende FUSO Canter vrachtwagens.
Noteer dus deze data in uw agenda en kom gerust langs voor een hapje en een natje! U bent van harte welkom
Nog nieuwigheden op komst
Zoals reeds gemeld in onze vorige nieuwsbrieven staat men bij Renault niet stil. In onze nieuwsbrief van oktober laten we u kennis maken met de gloednieuwe nieuwe Renaults Grand Kangoo en Scénic. e
Dacia Sandero een succesnummer !
De Dacia Sandero is sinds zijn “make-over” verleden jaar een echt commercieel succes geworden. Scherp geprijsde robuste kwaliteit en uitrustingen, zuinig in gebruik en een excellente klantenservice bij Autocenter Veltem maken van deze wagen een felbegeerd voertuig.
Of u nu voor de Sandero of voor de avontuurlijke Sandero Stepway kiest, u zal sowieso genieten van veel comfortabel rijplezier.
De jaarlijkse “patatten cross”, the place to be!
Autocenter Veltem sponsort ook dit jaar de Patattencross in Nossegem op 7 en 8 oktober 2023. Deze 14e editie van dit wielerevenement belooft alweer zeer spannend te worden. Dus, met z’n allen daarheen!!!
De DJ’s “Wally” en “Zwolleke” en de lifeband “The Partytrooperz”, zorgen voor een ongezien ambiance tot in de late uurtjes. Het is dus naast het genieten van de wielercross ook feesten geblazen. Maar van blazen gesproken,… hou het veilig op de terugweg naar huis
J
Renault Espace, een segment apart
Renault was het automerk dat de wereld voorzien heeft van mono-volume wagens. De geboorte van de Renault Espace in de jaren 70 bracht de auto naar een ander niveau. Renault zet de nieuwe generatie Espace niet alleen in een nieuw en luxueus kleedje maar ook technisch gezien is dit voertuig volledig vernieuwd. Inderdaad, met de nieuwe Renault Espace E-Tech Full Hybrid kan u mogelijks tot wel 80% elektrisch rijden in de stad en met een rijbereik van om en bij de 1.100 km (WLTP) staat deze 5 tot 7 plaatsen ombouwbare wagen klaar om u en uw familie doorheen Europa naar uw eindbestemming te loodsen. Afhankelijk van de versie geniet u van een kofferruimte tot 777 liter!!!
Kom de nieuwe Renault Espace ontdekken tijdens onze opendeur dagen op 23 en 24 september 2023. Hij staat in onze showroom.
Augustus 2023
En daar gaan we weer!
Na een zalig maar per definitie te kort verlof staan de troepen van Autocenter Veltem weer paraat om u te dienen en ervoor te zorgen dat uw voertuig in topvorm blijft! Onze batterijen zijn weer 100% opgeladen en we zijn meer dan ooit gemotiveerd om u een excellente service aan te bieden
😊!
Om u nog beter te dienen zoeken wij zeer gemotiveerde talenten om ons team te verstevigen.
Bent u mekanieker of kent u iemand die bereid is om ons technisch team te vervoegen? Wij zoeken namelijk een goed opgeleide mekanieker die op een individuele basis maar in teamverband de voertuigen Renault, Dacia, Mitsubishi en Piaggio Commercial kan onderhouden en indien nodig herstellen.
Ook wensen wij onze customer service verder uit te breiden met een sterk gemotiveerde receptionist(e) om onze klanten aan de balie en aan de telefoon te ontvangen en verder te helpen.
Neem gerust contact met Autocenter Veltem indien u zich in deze functies herkent.
Renault Rafale, alweer een nieuw Renault model op de markt
Renault blijft echt niet met de pakken zitten en werkt steevast aan de hernieuwing van zijn aanbod met nieuwe, zeer attractieve en hoog technologische modellen.
De laatste telg heet de Renault Rafale, een SUV coupé met een aflopende daklijn gebouwd op het chassis van de nieuwe Renault Espace. Dit model maakt ook het nieuw gezicht van Renault kenbaar aan het publiek met een nieuw design. Inderdaad, in de strakke voor- en achterkant van de Rafale zijn de alom bekende lichten in “C”vorm vervangen door strakkere lichtblokken die de wagen een andere uitstraling geeft.
De kofferruimte heeft een capaciteit van 530 liter, wat meer is dan in de Renault Austral maar de wagen is ook wat langer en breder. Het interieur biedt veel beenruimte en hoofdruimte achteraan alhoewel de Rafale een aflopende daklijn heeft. Het interieur is qua design te vergelijken met de Reanult Espace en de Renault Austral. Leuk detail, in de “Alpine versie” is het Alpine logo in de voorzetels verlicht!
De Renault Rafale is verkrijgbaar met de bekende 1.2 liter turbo motor van 200PK (full hybride) maar ook met een sportieve 300PK sterke versie. Deze heeft een extra elektromotor op de achteras en is dus ook een 4X4.
Hopelijk krijgen wij zeer snel een exemplaar van de Renault Rafale in onze showroom zodanig dat u hem kan ontdekken!

Nog bij Renault, de nieuwe Renault Clio Esprit Alpine
De alom bekende Renault Clio onderging een serieuze facelift. De koplampen, het radiatorrooster en de voorbumper werden ingrijpend gewijzigd om de nieuwe Renault stijl ook op de Clio te implementeren.
Ook achteraan zijn de nieuwe lichtblokken en de nieuwe bumper getekend in de nieuwe stijl, terwijl nieuwe koetswerkkleuren en velgdesigns het totaalplaatje afmaakt. Een Esprit Alpine versie geeft de nieuwe Clio een zeer opvallende look. De Esprit Alpine koetswerkaccenten en interieurdetails maken deze versie uniek en sportief.
Het centrale infotainmentscherm is voortaan frameloos en naargelang de uitvoering 7 tot 10 duim groot. De zetels, het dashbord en de deurpanelen zijn bedekt met hoogstaande en kwalitatieve materialen.
Onder de motorkap is de SCe 65 is de instapmotor, met een 1.0-driecilinder benzinemotor van 65 pk. De TCe 90, is 90 pk sterk is en de E-Tech, full hybride koppelt een 1.6-viercilinder benzinemotor aan twee elektromotoren en levert 145pk.
Nieuwsbrief van september, onze andere huismerken in de kijker
Door de vele nieuwigheden bij Renault is onze nieuwsbrief van augustus vooral aan dit merk gewijd. In september gaan we in onze nieuwsbrief wat verder in op de andere merken waarvoor Autocenter Veltem bekend staat namelijk Dacia, Fuso Canter en Piaggio Commercial.
Dus afspraak in september!